Raf De Clerck
Time Read
5min

Waarom kost het zoveel om een website te laten maken?

Wat is het gangbare tarief voor webdesign? Volgens recente gegevens, is er niet een: Een websiteproject kan je alles kosten van €10 per uur tot €24.000 of meer voor een volledig aangepaste e-commerce website. En alle prijzen daartussen. Dus als je de budgettering voor een upgrade of nieuwe website doet, hoeveel moet je ongeveer rekenen?

Er is geen exact bedrag in euros, omdat websites meestal worden aangeboden op basis van wat je nodig hebt. Maar voordat je een voorschot betaalt, moet je er rekening mee houden dat een website project tot in de duizenden euros kan lopen. Here's why.

Waarom goed webdesign duur is


Er komt heel wat kijken bij een goede website, vooral als je wilt dat deze bepaalde doelen bereikt en er niet alleen mooi uitziet. Dat is vaak het verschil tussen een professionele website ontwerper en iemand die gewoon weet hoe hij websites moet maken.

Je zult veel zogenaamde "designers" vinden die weten hoe ze een website in elkaar moeten zetten. Ze hebben kennis van alle technische aspecten en aan het eind van het project heb je een degelijk werkende website. Maar die website is meestal gemaakt "for the sake of having a website". Hij is niet doordacht ontworpen voor de gebruiker of de doelstellingen van het bedrijf.

Een professionele website ontwerper daarentegen doet het meeste of alle zware werk voor jou, van begin tot eind. Zij leiden het planningsproces door vragen te stellen, onderzoek te doen en samen met jou uit te zoeken hoe een goed ontwerp eruit zal zien en zal functioneren voor jouw bedrijf. Ze werken ook samen met andere professionals/freelancers, zoals copywriters en fotografen om gespecialiseerde taken uit te voeren die deel zullen uitmaken van de ontwikkeling. Het is een duurdere aanpak, maar het is ook een die betere resultaten oplevert. Ik denk dat de volgende quote dit alles het beste samenvat.

“If you think good design is expensive, you should look at the cost of bad design.”
- Ralf Speth -

Wat levert een goede website op?


Warren Buffet zei het het beste: "Price is what you pay. Value is what you get." Wanneer je opties voor webdesign en web development doorlicht, denk dan vanuit een waarde perspectief en niet alleen vanuit een prijs perspectief om zo de goedkoopste deal te krijgen. Geloof mij, je zal later meer kosten creëren door nu een goedkope website te bouwen.

Kijkend naar de kosten door een ROI-lens, is het belangrijk om te erkennen dat een website niet alleen een digitaal visitekaartje voor je merk is. Jouw website heeft het potentieel om klanten te helpen jouw bedrijf online te vinden, meer over jouw bedrijf te leren en ter plekke actie te ondernemen.

En als jouw website veel verkopen voor jou genereert, dan kan je de kosten van een goed gemaakte website gemakkelijk goedmaken. Een website die niet goed presteert zal jou nooit helpen de investering terug te verdienen, in tegendeel, het zou je op termijn alleen maar meer geld kosten.

Is een dure website het waard om voor te betalen?


Als je wilt dat jouw website meer functioneert als een zakelijk instrument en niet alleen als digitale ruis, dan zal het altijd de moeite waard zijn om de eerste keer meer te betalen voor een goede website. Een slechte website kan op de lange termijn duurder uitvallen.

Maak de beste keuze voor jouw bedrijf - neem vandaag nog contact op en vertel ons over jouw project!

OUR BLOG

Related Post